nlenfrdehu

Volg de activiteiten van de dierenarts van het vogelhospitaal in het dorp Hortobágy!

Volg de activiteiten van de dierenarts van het vogelhospitaal in het dorp Hortobágy! Er wordt nuttig werk verricht in het Hortobágyi Madárpark. Je kunt het tijdens je vakantie met eigen ogen zien.

De meeste vogels die worden binnengebracht raakten gewond door het autoverkeer over de poesta. Zij worden hier verzorgd en hopelijk kunnen ze dan weer terug de natuur in. In het vogelpark wonen echter ook dieren permanent. Zij zijn gebleven omdat ze het in de vrije natuur niet meer zouden redden.

Er is een vaste tentoonstelling over de vogelsoorten van de poesta. Ook zijn er regelmatig speciale bijeenkomsten. Je kunt dan bijvoorbeeld getuige zijn van het vrijlaten van de herstelde dieren. 

Het vogelhospitaal/vogelpark is in het dorpje Hortobágy, aan de rechterkant van de hoofdweg voorbij de toeristenmarkt. Het is het gehele jaar geopend. Je kunt er zien hoe de dieren weer op verhaal komen, voordat zij in de natuur worden teruggezet.

Kom naar het vogelpark of neem een kijkje op hun website. Ook al is alles in het Hongaars, de foto's spreken voor zich. Het vogelhospitaal is eveneens te volgen op Facebook

Er is bij het park zelfs een speeltuin voor de kinderen. Dat wordt een leuke middag uit voor het hele gezin!

Toegangsprijs: volwassenen 1000 Ft / kinderen 800 Ft
Openingstijden: 7 dagen per week van 9-17 uur
Adres: Petőfi tér 6, 4071 Hortobágy