nlenfrdehu

Sziget Festival 2020 - 5-11 augustus

Sziget Festival 2020 - 5-11 augustus Ook dit jaar weer feest op het eiland in de Donau! Dus ook voor alle jongeren die nog met hun ouders op vakantie meegaan of mee moeten: hier kun je in ieder geval een weekje uit de wind en in de muziek zitten!

Het Sziget Festival is één van de grootste multiculturele evenementen van Europa. De eerste editie was in 1993 en het festival is in 2020 toe aan de 28e editie! Het festival trekt fans van over de hele wereld, die samen op een eiland in de Donau in het hart van Boedapest een complete festivalvakantie beleven met non-stop feesten, grootse live-optredens en al het gemak en de toeristische attracties die Boedapest heeft te bieden.

Het Sziget Festival, 'The Island of Freedom', is een wereld op zich. Het is meerdere evenementen in één, een week lang non-stop festival met ongeveer 50 podia en dagelijks rond de 200 programmaonderdelen. Muzikaal gezien lopen de optredens op het enorme festivalterrein uiteen van grote sterren uit de internationale pop-, rock-, wereldmuziek- en elektronische muziekscene, maar er zijn ook vele kleinere acts met metal, folk, jazz, blues, alternative en zelfs klassieke muziek. Er is zelfs veel aandacht voor Romamuziek, een muzieksoort die in de Benelux nauwelijks aandacht krijgt, maar waarop zeer goed gefeest kan worden. Ook in afkomst zijn de acts zeer divers: op het eiland kun je veel acts ontdekken die in hun eigen land enorm populair zijn en werken aan een internationale doorbraak.

Voor alle informatie lees verder op: http://nl.szigetfestival.com/