nlenfrdehu

Poroszló


cimerokocentrumPoroszló zou je de poort van het Tiszameer kunnen noemen. Gelegen aan de M33-autoweg ongeveer 30 km van de M3-snelweg is het zeer goed te bereiken. Het dorp ligt tegen het Tiszameer aan en heeft een eigen strand en haventje met aanlegsteigers voor meer dan 400 boten. Het wordt graag bezocht door toeristen.

Er zijn verschillende restaurants, barretjes, winkeltjes en ligt gunstig aan de uitgaanswegen naar alle plaatsen rond het Tiszameer. Poroszló werd al genoemd door Anonymus, het moest dus al ontstaan zijn voordat Koning Árpád zich meer dan 1000 jaar geleden hier met zijn kamp gevestigd had.

Poroszló telt heden ongeveer 4000 inwoners en ligt op 11000 hectaren direct aan de rivier de Tisza op een superlocatie. Poroszló is volop in ontwikkeling.

In 2012 is hier het ecocentrum van het Tiszameer geopend. Het ecocentrum is belevenis voor de echte natuurliefhebber. Hier vindt men informatie over alles dat in en rond het Tiszameer leeft. Een bezoek aan dit ecocentrum van het Tiszameer is veelzijdig en daarom geschikt voor jong en oud: een enorm aquarium, 3D-filmpresentatie, een hoge uitkijktoren, een mooie tuin en een bootexcursie op het meer zijn de vaste onderdelen van het bezoek.
 

 

 back