nlenfrdehu

Omgeving

meertourHet Tiszameer is een van de aantrekkelijkste meren van Hongarije. In de verschillende plaatsjes rond het meer kan men zwemmen, zonnen, kanoën, watersporten en niet te vergeten sportvissen. Enorm populair is het vissen vanaf de tientallen eilandjes in het meer. Menig visser is al thuisgekomen met een meerval langer dan een meter!
Voor meer informatie over het Tiszameer klikt u hier.

Net boven het Tiszameer ligt het Bükkgebergte met prachtige routes, verschillende grotten en de mooie in de natuur verscholen gelegen dorpjes.
Voor meer informatie over het Bükkgebergte klikt u hier.

Vooral de mooie barokstad Eger mag tijdens uw verblijf in noord-Hongarije niet overgeslagen worden. Deze schilderachtige stad heeft een rijke geschiedenis. Hongarije staat bekend om z'n geweldige wijnen zoals het beroemde stierenbloed uit Eger, de 'Egri Bikavér'. Vele wijnkelders zijn open voor het publiek, u kunt er proeven en aanschaffen. Zij zijn echt een bezoek waard. 
Op de route naar Eger komt u door verschillende prachtige Anton Pieck-achtige dorpjes; erg leuk om mooie foto's te maken van het traditionele Hongaarse dorpsleven. 

Voor meer informatie over dorpstoerisme rond het Tiszameer klikt u op een van de onderstaande links: 

Szentistván       Mezőkövesd       Poroszló       Sarud       Tiszaderzs       Tiszaigar    Tiszaörs      Tiszaszentimre     Tiszaszőlős
 
Wat is er nog meer? Uniek zijn de thermaalbaden in de omgeving van het Tiszameer en het Bükkgebergte. Er zijn vele prachtige themaalbaden gebouwd. Sommige oude baden zijn nog in Turkse stijl. U kunt daar ook terecht voor massages en verschillende gezondheidstherapieën. De warme baden zijn vooral een geweldig programma voor de (gelukkig slechts schaarse) regenachtige dagen. 

Voor meer informatie over de thermale baden klikt u hier.

Bij het Tiszameer en het Bükkgebergte ligt de Hongaarse poesta, een enorme mysterieuze vlakte met merenpartijen. Het is een prachtig natuurgebied waar veel zeldzame wild- en vogelsoorten voorkomen. Het plaatsje Hortobágy is het startpunt voor paardentours over de poesta, dé manier om kennis te maken met het leven op de grote laagvlakte van Hongarije en een bezoek te brengen aan de Mátai Manege en het vogelhospitaal in Hortobágy.
Voor meer informatie over de poesta klikt u hier.